Turvallisuutta työmaille

Palopassi ja konttivahti

Palopassi ja konttivahti ovat langattomia palovaroitin- ja hälytysjärjestelmiä työmaille. Kummankin saat Paretecistä.

Palopassi on langaton palovaroitin

Paretec – Palopassi langattomilla savu- ja lämpöilmaisimilla on työmaa-aikainen palovaroitinjärjestelmä, joka skaalautuu myös isomman työmaan palovartiointiin. Paretec toimittaa langattoman palovaroitinjärjestelmän valmiiksi ohjelmoituna ja tarvittaessa palovaroittimen paikoilleen asennettuna.

Langattomuus mahdollistaa helpomman rakennustyön, kun palovaroittimien väliin ei tarvita kaapelointia. Palovaroittimet ovat helposti siirrettävissä rakennustyömaan edetessä. Palovaroittimet on helposti kiinnitettävässä vanerialustassa, jonka voi ruuvata tai ripustaa rakennustyön kannalta sopivaan paikkaan.

Konttivahti valvoo

Työkalujen ja rakennustarvikkeiden säilytystiloissa tai toimistotiloissa liikkumista sallittujen aikojen ulkopuolella voidaan valvoa liikeilmaisimilla. Myös oven avaamisesta sallitun ajan ulkopuolella saadaan hälytys. Palopassikeskukseen voidaan liittää langattomasti myös liikeilmaisimia ja ovien magneettikoskettimia. Keskuksen viikkokalenteriin ohjelmoidaan ajat, jolloin tilat ovat automaattisesti valvonnassa.

Hälytys

Palovaroitinjärjestelmä hälyttää paikallisesti voimakkaalla hälytysäänellä. Hälytykset voidaan ohjata myös haluttuihin puhelimiin tai vartiointiliikkeeseen.

Pienemmät kustannukset ja palopassin vuokraus

Langattomuuden myötä hälytysjärjestelmän käyttöönoton kustannukset ovat huomattavasti pienemmät. Murtoilmaisimilla varustetuilla rakennustyömailla on havaittu, että kohteessa oleva valvonta huomataan ja tietoisuus valvonnasta ehkäisee jo ennalta ikävien vahinkojen tapahtumista.

Hälytysjärjestelmä voidaan hankkia omaksi, jolloin se on langattomana helppo siirtää uudelle rakennustyömaalle. Hälytysjärjestelmä on mahdollista myös vuokrata rakennustyömaan ajaksi. Vuokrattu laite palautetaan vuokra-ajan päätyttyä Paretecille.