Lämpökuvaukset ja sähkönlaadun­mittaukset

Sähkölaitteistojen lämpökuvauksella huolehdit kiinteistösi turvallisuudesta. Sähkömittauksella estät huonon sähkönlaadun aiheuttamat haitat ja turhat kustannukset.

Tilaa palvelu

Sähkölaitteistojen lämpökuvaukset

Lämpökuvauksesta huolehtiminen on yksi kiinteistön haltijan tärkeimmistä turvallisuusteoista. Sitä edellyttävät myös vakuutusyhtiöt.

Sähkö on Suomessa palovahinkojen suurin yksittäinen syy. Tulipalo uhkaa aina omaisuutta, ja pahimmillaan myös ihmisiä ja eläimiä. Lämpökuvauksen avulla paikannamme kiinteistösi sähkölaitteiston mahdolliset viat jo ennen kuin niistä koituu ongelmia. Kun löydämme ylikuumenneet liitokset ja virtapiirit hyvissä ajoin, ne eivät pääse sytyttämään tulipaloa.

Kuvaus suoritetaan lämpökameran avulla ja samassa yhteydessä mitataan kuormitusvirrat. Aistinvarainen tarkastus on myös tärkeä osa kuvausta, koska 40 % vika- ja korjaushavainnoista tehdään kuvauksen yhteydessä aistinvaraisesti.

Suomessa tapahtuu vuosittain noin 6 000 kpl vakuutuksesta korvattavia tulipaloja. Korvaussumma on yhteensä yli 190 miljoonaa euroa. Kolmannes paloista on sähköpaloja. Pienempiä läheltä piti-tilanteita on sitten moninkertainen määrä.

Lämpökuvaus vaatii tarkkuutta, joka puolestaan vaatii koulutuksen ja kokemusta. Olemme SETI:n hyväksymä lämpökuvausyritys (LK-1).  Nykyään meillä on kolme SETI lämpökuvauspätevyyden hankkinutta lämpökuvaajaa ja lisää on koulutusputkessa. Lämpökuvattuja jakelukiskoja ja sähkökeskuksia on yli 3 000. Kuvauksissa havaitut lämpötilapoikkeamat ovat ennalta ehkäisseet monelta suurelta vahingolta.

Lämpökamera on monipuolinen apu vian paikantamisessa ja ennakoimisessa tai järjestelmän toiminnan tarkastuksen yhteydessä. Lämpökameralla voidaan tarkistaa sähkökeskuksien lisäksi

  • Suurjännitemuuntamot
  • Lämmitys- ja sulanapitojärjestelmien toiminta ja kaapeleiden sijainti
  • Lämmittimien ja radiaattoreiden toiminta
  • Sähkömoottoreiden- ja ilmanvaihtopuhaltimien laakereiden kunto
  • Kuulutusjärjestelmien kaiuttimien toiminta
  • Aurinkopaneelien kunto

 

Sähkömittaus pitää kustannukset kurissa

Sähkönlaadun mittauksella voit estää huonosta sähkönlaadusta aiheutuvat haitat ja kustannukset. Selvitämme, ovatko häiriöt peräisin kiinteistön tai teollisuuslaitoksen omasta sähköverkosta vai ulkoisesta sähkönjakeluverkosta. Sähkömittaus kannattaa tehdä myös laitehankintojen tai muutostöiden yhteydessä, jotta varmistut jakelukapasiteetin riittävyydestä.

Teemme sähkön laadun ja tehon mittaukset Fluke 435 II -sarjan sähkönlaatu- ja energia-analysaattorilla. Voimme tehdä lyhytaikaisen mittauksen tai jättää mittalaitteet tallentamaan kohteeseesi useiksi vuorokausiksi.

 

Tutustu referensseihimme

Asiakkaitamme

Haluatko, että otamme sinuun yhteyttä?

Jätä yhteystietosi lomakkeella. Sähkö-ja telejärjestelmien asiantuntijamme palaa sinulle mahdollisimman pian.

Tuomas Ivakko
Toimitusjohtaja
Projektimyynti ja tarjouslaskenta
Sähköurakointi


045 878 4551